Dunamis Consultancy
corner right-top

Mindfulness based stress reduction

Ik vind het zo leuk om dit aan te kunnen kondigen: Dick Wijnveen, Universiteit Twente - Professional Learning & Development, en ik gaan een mindfulness module aanbieden voor managers en professionals. Vanuit het perspectief van Vitaal Leiderschap gaan we in op de mogelijkheden om de competenties van leidinggevenden te verdiepen rond het thema: The mindful leader. De eerste reacties zijn erg positief en wij hebben er vreselijk zin in!

je werkt, zorgt voor je gezin en misschien voor andere familieleden, je volgt een studie en bent ook nog maatschappelijk verantwoord bezig. Af en toe heb je het gevoel dat je geleefd wordt. Dat de balans in je leven zoek is. Aan het eind van de dag rol je doodmoe je bed in, blij dat de dag weer om is. Wil je weer grip op je leven krijgen en meer rust ervaren? Wil je meer aandacht hebben voor jezelf en de mensen om je heen? Dan is een training Mindfulness iets voor jou.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness geeft je praktische handvatten om rust en ontspanning te brengen in het dagelijkse leven. In de training Mindfulness Based Stress Reduction ga je aan de slag met praktische oefeningen en theorie die je vanaf de eerste les kunt toepassen in je eigen leven, op een manier die bij je past.

Instituut voor Mindfulness

Voor wie?

Een training Mindfulness is geschikt voor iedereen: man of vrouw; medewerker, manager of zelfstandig ondernemer.
De training wordt gegeven in een groep. Dit biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met anderen die hetzelfde proces beleven als jij. Wil je liever niet in een groep, of wil je de inhoud en de planning van de training afstemmen op je eigen wensen? Dan kun je ook een persoonlijk traject volgen.

Training Mindful Based Stress Reduction

In elke bijeenkomst gaat je aan de slag met een bepaald thema, zoals: Hoe ga ik om met stress? Wat zijn mijn (ingesleten) patronen? Hoe ervaar ik anderen en hoe ervaren zij mij?

Tijdens de bijeenkomst krijg je theoretische handvatten aangereikt, ga je met de groepsleden in gesprek en doe je oefeningen. Aan het eind van de bijeenkomst krijg je aanwijzingen en materiaal mee waarmee je zelf aan de slag kunt, zoals een hand-out of geluidsopname. Aan het eind van de training heb je je eigen werkboek om verder mee aan de slag te gaan.

Resultaat

Na de training Mindful Based Stress Reduction zul je meer sturing over je leven ervaren. Je hebt geleerd patronen bij jezelf te herkennen en je kan kiezen hoe hiermee om te gaan. Je weet ook hoe je moet omgaan met stressvolle situaties, zodat je meer balans in je leven kunt brengen. Natuurlijk word je nog wel eens meegenomen in de waan van de dag, maar dat geeft niet: je kunt het herkennen en weet wat je eraan moet doen.

Deelnemers geven aan dat zij na de training:

  • meer rust in hun leven ervaren
  • beter kunnen omgaan met de mensen om hen heen
  • een betere leidinggevende zijn
  • efficiĆ«nter kunnen functioneren op hun werk

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers aan deze training na drie jaar nog regelmatig oefent en de effecten van de training nog steeds ervaart.

Plaats en tijd

De training Mindful Based Stress Reduction bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten, een voor- en nagesprek en een oefendag. De wekelijkse bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 21.30 uur. De oefendag is van 10.00 tot 16.00 uur. De training vindt plaats in de eigen trainingsruimte van Dunamis.

Neem voor meer informatie contact op.

Vergoeding

Enkele zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de MBSR-training na het toesturen van de factuur. Dunamis is ABR-Light gecertificeerd door Achmea. Dat betekent dat Dunamis voor Achmea een erkend trainingsbureau is, wat het makkelijker maakt om een vergoeding aan te vragen.

Ook zijn er steeds vaker werkgevers die de training vergoeden.

Overleg met uw werkgever of zorgverzekering om te horen wat er mogelijk is.

AfdrukkenE-mail