Dunamis Consultancy

Over Dunamis

Visie

Dunamis betekent ‘kracht, vermogen’, maar ook: ‘dynamisch, veranderend, in beweging’. Ik, Joanke Visser, ga ervan uit dat mensen zich ontwikkelen door hun eigen vermogens en krachten aan te spreken. Als coach en trainer help ik mensen om hun eigen kracht en vermogens te leren zien en te gebruiken. Zo kunnen mogelijke problemen worden voorkomen of beheersbaar blijven. 

Nuchter

Je kunt coaching en training op veel manieren benaderen. Ik werk nuchter en oplossingsgericht vanuit de kern van een probleem. Dat vind ik belangrijk, omdat je alleen vanuit die kern inzicht en bewustwording kan ontstaan. Dit is de eerste stap om te werken aan het eigen gedrag.

Er zijn drie kernwaarden die ik belangrijk vind: Bewustwording, Betekenisgeving en Bestemming. Als je je bewust bent van je gedrag, leidt dat tot inzicht in het eigen gedrag en waar u zich goed bij voelt. Daarmee geef je betekenis aan je gedrag, wat leidt tot je bestemming

De oefeningen en methodes die ik gebruik zijn praktisch, makkelijk toepasbaar en effectief. Dat weet ik omdat ik ze op mezelf heb toegepast, en omdat mensen me dat vertellen als ik na een paar maanden informeer hoe het met ze gaat. 

De nieuwe kleren van de Keizer 

Het sprookje ‘De nieuwe kleren van de keizer’ gaat over een veeleisende Keizer, die nieuwe kleren nodig heeft voor een parade. De kleermaker is hem zat, en maakt hem wijs dat hij een hele speciale stof heeft waarin de Keizer er prachtig uitziet. In werkelijkheid is de Keizer echter naakt. Iedereen speelt het spelletje mee, zodat de Keizer naakt in de parade loopt. Totdat een kind in het publiek roept: “Maar de Keizer heeft helemaal geen kleren aan!” Dan realiseert hij zich dat iedereen de schijn heeft opgehouden.

We zijn vaak bezig om samen luchtbellen te creëren en in stand te houden. We vertellen elkaar graag dat iets moeilijk is of dat zaken nou eenmaal op een bepaalde manier horen te gaan. Dat geldt zeker in de wereld van managers, trainers en coaches. We houden met zijn allen de schijn op en durven die illusie niet te verbreken. Maar waarom zullen we het elkaar moeilijk maken? Iedereen heeft zijn eigen zorgen en verdriet. Het leven zou een stuk prettiger zijn als mensen normaal met elkaar kunnen omgaan, met respect voor zichzelf en voor anderen. Dat is voor mij de kern, en de drijfveer om dit werk te doen.

Joanke Visser

Sinds 1997 coach ik management en medewerkers bij hun (loopbaan-)ontwikkeling en verzorg ik trainingen en cursussen voor teams en individuen. Dat doe ik voor het bedrijfsleven en voor organisaties in de sectoren zorg en onderwijs. 

Naast mijn werk als consultant doe ik voor bureau Bezemer en Kuiper onderzoek op het gebied van organisatiecultuur en ongewenste omgangsvormen op het werk en ben ik voor een aantal organisaties extern vertrouwenspersoon. 

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de VMBN (Vereniging van Mindfulnessbased trainers in Nederland en Vlaanderen; lidmaatschap categorie 1). 

Naast Dunamis ben ik o.a. werkzaam (geweest) als: 

  • Opleidingscoördinator Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente te Enschede
  • Lid Adviesraad Van Ede & Partners Outplacement b.v.
  • Freelance trainer en coach Netherlands Institute for co-operative Entrepeneurship bij de Universiteit Nijenrode
  • Pastor en trainer, later beleidsmedewerker seksuele intimidatie (tevens vertrouwenspersoon) bij Medisch Spectrum Twente te Enschede
  • Hoofd Dienst Geestelijke Verzorging, pastor en trainer, beleidsmedewerker seksuele intimidatie (tevens vertrouwenspersoon) Instituut voor Epilepsie-bestrijding Heemstede.

Samenwerkingspartners

Dunamis Consultancy werkt nauw samen met:

 

AfdrukkenE-mail